Нацгвардієць родом з Вінниччини пішов на війну заради вагітної дружини

Складним випробуванням стала війна для молодого подружжя Сергія та Валерії. Чоловік пішов захищати країну від російських окупантів, поки його вдома чекає вагітна дружина.

Як розповіли у Західному територіальному управлінні Нацгвардії України, Сергій родом із Вінниччини. Строкову службу проходив у лавах Національної гвардії України. Потому працював в управлінні Державного департаменту з питань виконання покарань у Вінницькій області. Останні кілька років змушений був їздити по заробітках. Там і познайомився з волинянкою Валерією.

«Коли вперше побачив Леру, одразу зрозумів – це ВОНА. Останні місяці разом працювали закордоном. Повернулися додому перед початком війни. Як відчував…», – розповідає Сергій.

Коли в Україні почалася війна, Сергій саме був на Волині, поруч з коханою. Не маючи на руках ні військового квитка, ні інших потрібних документів – бо усе лишив вдома на Вінниччині – все ж таки пішов у військкомат. Просидів там три доби, аж поки потрапив в один з підрозділів Національної гвардії України.

«Для мене не стояло питання йти чи не йти. Лера плакала, не відпускала. Але саме вона і наша майбутня дитина стали тією рушійною силою, яка і вплинула на моє рішення. Я пішов воювати за майбутнє, щоб наші діти більше ніколи не бачили війну», – каже гвардієць.

Щоденні розмови по телефону та поодинокі короткі зустрічі – ось, що рятує закоханих від розлуки у цей нелегкий час. В одну із таких зустрічей Лера та Сергій одружилися. Тепер вони офіційно чоловік і дружина. Ось-ось стануть батьками. Тому при кожній нагоді обговорюють майбутнє народження дитини, будують плани на життя, мріють, якою буде їхня зустріч по закінченні війни.

Військовослужбовець зізнається, що сім’я для нього – це найбільша цінність. Це ті люди, заради яких живеш, воюєш і про добробут яких піклуєшся повсякчас.