В селі Тульчинського району відкриють будинок сімейного типу, у якому житиме подружжя із 10 дітьми

Розділ новин: 

В селі Студена, що в Тульчинському районі, скоро відкриють будинок сімейного типу. Будівля готова, на її будівництво держава виділила майже 6 мільйонів гривень, але до цього часу родина із 10 дітьми не могла туди поселитися. Через те, що депутати Студенянської сільської ради були проти виділення зі свого бюджету 71, 4 тис грн на здійснення технічного нагляду та 30 тис грн для під’єднання до електромережі.

На днях 14 депутатів все таки виділили кошти і вже до Нового року родина зможе заїхати у новий будинок.

Про це у Фейсбук написав голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

 

 

Сергій Борзов і подружжя, яке взяло на виховання 10 дітей

«Про ситуацію в селі Студена Тульчинського району усі недавно почули на підсумковій колегії облдержадміністрації. У селі збудували будинок, де має жити родина із 10 дітьми. Кошти державні – майже 6 мільйонів гривень. Це субвенція для місцевого бюджету на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

У травні минулого року будинок почали будувати – для дитячого будинку сімейного типу. В центрі села, поряд із Будинком культури. У серпні 2020 року я там був, дивився як йде будівництво. Будинок добудували, є молода сімейна пара – Тетяна та Дмитро, які виховують двійню – хлопчиків, і готові там жити. Влітку подружжя успішно пройшли курс навчання при Вінницькому обласному центрі соціальних служб та отримали відповідні документи, що зможуть бути батьками-вихователями.

Ця пара прийняла рішення, яке змінить їхнє життя, і ще 8 прийомних дітей – від 3 до 12 років… Саме у цьому новому будинку має початися нове життя для усіх. І стіни, і діти мають стати рідними.

Але депутати місцевої ради проти виділення зі свого бюджету 71, 4 тис грн на здійснення технічного нагляду та 30 тис грн для під’єднання до електромережі. Так було до вчора – до позачергової сесії Студенянської сільської ради. Я приїхав почути аргументи місцевих депутатів: чому проти? Держава дала гроші на будівництво дитячого будинку сімейного типу. Невже для такої родини немає коштів? Одноголосно присутні 14 депутатів проголосували «за» виділення коштів. Вдячний за таке рішення – тепер у будинку є господарі Дмитро Калина та Тетяна Бабич.

Сподіваюсь, що до Нового року будинок повністю обставлять меблями, переїдуть діти і він стане живим «дитячим будинком сімейного типу». Принаймні, спонсори обіцяють докупити необхідне. Вже є ліжко двоспальне для батьків, 4 полуторних ліжка для дітей, дві шафи, два столи для занять, холодильник, електрична плита, бойлер, пральна машина», – написав Сергій Борзов.

За словами очільника області, тільки у 2021 році на Вінниччині уже створено 3 дитячі будинки сімейного типу і 4 прийомні сім’ї. Протягом 9 місяців 186 дітей влаштовано в сім’ї.

Тільки у 2021 році на Вінниччині створено 3 дитячі будинки сімейного типу та 4 прийомні сім’ї.

Нині в області функціонує 63 ДБСТ та 125 ПС: виховують там 646 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 579 дітей чекають на усиновлення.

Як було ДО

Як ПІСЛЯ

Родина, яка житиме у новому будинку сімейного типу

Джерело: 
Вінницькі новини