У Вінниці розпочався прийом заявок на участь у фестивалі «Золотий птах» для дітей з інвалідністю

Розділ новин: 

У Вінниці розпочався прийом заявок на VІІ Міжнародний пісенний фестиваль-конкурс «Золотий птах» для дітей та молоді з інвалідністю. Відбудеться він 15-16 квітня та триватиме до 15 березня. Переможці фестивалю представлятимуть Україну на XXVI пісенному конкурсі «Чехочинські творчі зустрічі» у липні в Польщі.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Фестиваль-конкурс розпочнеться з концерту 15 квітня о 10.00 у приміщенні КЦ «Галерея – XXІ». Фінальний тур (гала-концерт та нагородження) відбудеться 16 квітня о 16.00 у Вінницькому обласному академічному музично-драматичному театрі ім. Садовського. Вхід вільний.

Засновниками та організаторами фестивалю-конкурсу «Золотий птах» є громадська організація «Центр «Культурна стратегія – XXІ», департамент культури Вінницької міської ради, управління культури та креативних індустрій Вінницької ОДА, торгова марка «RUTA», КЦ «Галерея – XXІ», РЦСМ «Арт Шик». Іноземний партнер дійства - Фонд ініціатив для людей з обмеженими можливостями «PRO OMNIBUS» (республіка Польща), який проводить щорічний пісенний фестиваль для молоді з обмеженими можливостями «Чехочинські творчі зустрічі».

«Фестиваль «Золотий птах» проходить у Вінниці з 2015 року. Він допомагає молодим людям та дітям з інвалідністю презентувати свої творчі здібності, голосно заявити про себе зі сцени, а також налагодити міжнародні творчі зв’язки. Тому запрошуємо до участі та бажаємо перемоги», – каже директор департаменту культури міської ради Максим Філанчук.

Фестиваль «Золотий птах» проходитиме у кілька етапів. Перший етап – прийом заявок-анкет, який вже розпочався і триватиме до 15 березня. Учасникам потрібно заповнити заявку, записати дві пісні, на власний вибір, виконаних акапельно у цифровому форматі МР3. А також – зробити копію свідоцтва, яке підтверджує інвалідність учасника. Для учасників першої вікової категорії потрібно зробити копію свідоцтва про народження, другої вікової категорії – паспорта та ідентифікаційного коду.

Всі вищеперераховані матеріали потрібно надіслати до 15 березня на електронну адресу: art-shik@ukr.net або поштову адресу: 21050 м. Вінниця вул. Архітектора Артинова 12а, КЦ «Галерея XXI» (на фестиваль-конкурс). До 25 березня журі визначить учасників фінального конкурсу. Буде дві вікові категорії учасників: 10-15 та 15-23 роки.

Детальну інформацію про конкурс можна дізнатись ТУТ.

Джерело: 
Вінницькі новини