Нова глядацька зала та сцена: у Тростянці відремонтували приміщення будинку культури

Розділ новин: 

Весною цього року, на Вінниччині експертна рада конкурсу Вінницької облради «Комфортні громади» обрала 70 переможців та ухвалила рішення про фінансування кожного проекту.

Загальна вартість проектів склала 53,2 млн грн. Серед проектів-переможців – проект Тростянецької селищної територіальної громади «Естетика глядацької зали Тростянецького селищного комунального Центру культури та дозвілля». Тепер в Будинку культури оновлена глядацька зала та сцена. Також відремонтували підлогу. Загальна вартість проекту – 700 тис. грн.

Про це повідомили на сайті Тростянецької селищної територіальної громади.

«Перемога у конкурсі дала змогу залучити додаткові кошти з фонду конкурсу на реалізацію проекту-переможця в сумі 350 тис. грн. Умовою обласного конкурсу «Комфортні громади» було співфінансування з бюджету Гайсинської районної ради в розмірі 35 тисяч. Та це була лиш частина необхідних коштів. Тому левовою часткою для реалізації досить таки амбітних задумів були кошти селищного бюджету. Фінансову допомогу на реалізацію проекту також надав Благодійний фонд «МХП – Громаді» (100 тис. грн) і Благодійний фонд Ігоря Хміля «Добродар» (25 тис. грн)», – йдеться у повідомленні.

Як відомо, ще з 1960 року сцена та глядацька зала Тростянецького Будинку культури не бачила жодних змін. В першому етапі впровадження проекту було встановлення 580 м’яких театральних крісел. Другий етап реалізації – оновлення глядацької зали та сценічний реквізит. Також відремонтовано підлогу.

Джерело: 
Вінницькі новини