На Вінниччині виявили браконьєра, який чотирма сітками виловив майже 300 рибин

Розділ новин: 

На Вінниччині у Гайсинському районі під час дії нерестової заборони викрили браконьєра з сітками та уловом. Чоловік за допомогою чотирьох сіток виловив майже 300 рибин. Тепер правопорушнику загрожує до 3 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Гайсинське районне управління поліції.

«5 травня до поліції надійшло повідомлення, що на території Гайсинського району здійснюється незаконний вилов риби. На місце події одразу прибула слідчо-оперативна група Гайсинського районного управління поліції. Під час відпрацювання на водному об’єкті СТОВ «Дашівське рибоводне господарство» співробітники оперативної групи поліції виявили чоловіка, який на власному металевому човні здійснював незаконний вилов риби за допомогою заборонного знаряддя – сіток», - йдеться у повідомленні.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). За такий злочин передбачено покарання у вигляді обмеження волі до трьох років.

Нагадуємо, що з 10 квітня по 26 червня 2022 року на території району триває нерестова заборона на водних біоресурсах. В цей період працівники поліції спільно з іншими контролюючими органами проводять профілактичні заходи з метою викриття та припинення фактів браконьєрського вилову риби.

Джерело: 
Вінницькі новини