Відзнаку «За заслуги перед Вінниччиною» отримали батько та син з Калинівки

Розділ новин: 

Батько та син  Костянтин Іванович Васюк та Костянтин Костянтинович Васюк з Калинівки, що на Вінниччині, отримали відзнаку «За заслуги перед Вінниччиною». Про це повідомляє Калинівка.Сity, пишуть "Вінницькі новини".

"Костянтин Іванович Васюк старшому цю відзнаку вручили у 2017 році, а Васюкові нещодавно, під час урочистостей з нагоди 28-ї річниці незалежности України.

Костянтин Васюк-старший – відомий на теренах Вінниччини громадський діяч, учасник Революції гідності та Антитерористичної операції.

Брав активну участь у Революції гідності. Провів не один день на Майдані, був комендантом захопленої мітингувальниками будівлі Вінницької облдержадміністрації, один з ініціаторів та творців «ленінопаду» на Вінниччині.

У 2014 році був головою Калинівської райдержадміністрації. Після складання повноважень голови РДА був мобілізований до війська. Служив у окремому 308 інженерно-саперному батальйоні, був заступником командира батальйону з роботи із особовим складом. Цей підрозділ будував польові укріпленні на Донеччині та Луганщині по всій лінії фронту. Костянтина Васюка нагороджено відзнакою Міністерства оборони України «Знак пошани». Після демобілізації займався волонтерською діяльністю, зокрема допомагав 26-й артилерійській бригаді.

У  патріотичному дусі Костянтин Васюк виховав і свого сина Костянтина.

Костянтин Васюк - молодший в юності був активним учасник української скаутської організації «Пласт», першим доправив у Калинівку Вифлиємський вогонь миру.

Коли в Україні розпочалася війна, хлопець навчався у Кракові, у Ягеллонському університеті. Аби потрапити до українського війська Костянтин взяв академічну відпустку, пройшов вишкіл та пішов воювати. Калинівчанин воював у складі зведеної роти «Карпатська Січ» 93 - ї окремої механізованої бригади.

У грудні 2015 року Костянтин зазнав контузії. Після лікування та реабілітації він знову повернувся до війська. У червні 2016 року його було важко поранено — куля пройшла в кількох сантиметрах від серця. Указом Президента України Костянтина Васюка було нагороджено медаллю «Захиснику Вітчизни», а тепер його нагороджено відзнакою «За заслуги перед Вінниччиною».

Як бачимо, калинівчани стали творцями унікального випадку в історії відзнаки, - повідомляє видання.

Джерело: 
Вінницькі новини