Арбітражний керуючий може бути причетний до розкрадання спиртзаводу

Розділ новин: 

Триває розслідування за фактом забруднення атмосферного повітря внаслідок діяльності Тростянецького спиртового заводу. Під час розслідування виявилися нові несподівані подробиці. Про це повідомляють "Вінницькі новини" з посиланням на пресслужбу прокуратури Вінниччини.

Установлено, що на території державного підприємства розміщене майно й обладнання приватної структури. За допомогою цього обладнання здійснюється виготовлення продукції, через що виділення рідких промислових відходів на відповідних полях фільтрації.

Ураховуючи той факт, що судом відмовлено в задоволенні клопотання щодо арешту державного майнового комплексу, прокуратура ініціювала накладення арешту на комплекс будівель, споруд і обладнання саме приватної структури.

Окрім цього, розслідуються обставини щодо невиконання керівництвом ДП "Тростянецький спиртовий завод" рішення Вінницького окружного адміністративного суду, яким зобов’язано виконати вимоги припису Державної екологічної інспекції у Вінницькій області від 18.10.2018 про усунення порушень природоохоронного законодавства. Перевіряється законність дій арбітражного керуючого, який ймовірно причетний до розкрадання обладнання ДП "Тростянецький спиртовий завод"  у процесі його модернізації.

 

Джерело: 
Вінницькі новини